Speka rådyrbog

Det begynte vel egentlig med rakefisken. Interessen min for tradisjonsmat. Og så hadde eg to rådyrbogar og to rådyrsteiker i frysaren. Så da fant eg ut at eg skulle prøve å speke dem. 4. november lå eg dem til salting. Les om det her: https://villmarkshistorier.no/2012/11/04/speking-av-radyrlar-og-fenalar/ Bogane lå til speking i tørrsalt i 3 eller 4 døgn (huskar ikkje nøyaktig) og låra i 7-8 døgn (om eg huksar rett). Dei lå i gildekasser dekt med havsalt (grovt), på kjølerom.  Deretter vaska eg dem i vatn og hang dem på buret etter å ha pensla dem med sprit. Så har dem hengi på buret sida. Over nytt år hang eg putevar rundt dem. (For å unngå fluer). Jeg kunne nok ventet litt med det for det blei litt mugg utenpå nå mot slutten. Eg tok da å skrubba dem med en sterk saltlakeblanding i går.

Bogane e nå ferdig speka og smakar nydeleg. Steikene tenker eg la henge ett par måneder til så der må putevaret over igjen….

Men moro var det å få det til..

(Og slik ser buret ut)

https://villmarkshistorier.no/2012/11/04/speking-av-radyrlar-og-fenalar/