Sykepleier

Jeg har ikke brukt å blogge så mye om spl- jobben og det har jeg heller ikke tenkt å begynne med. Selv om dette er en stor del av livet mitt. Livet hadde vært grunt uten sykepleiejobben. Mens natur, fotografering og friluftsliv for det meste gjøres for å tilfredstille mine egne behov, så får jeg gjennom sykepleiearbeidet glede av å jobbe med andre. Enten det er snakk om pasienter, pårørende eller kollegaer. Det er svært tilfredstillende å kunne gjøre en forskjell for andre. Jeg tror at dette i tillegg til det sosiale aspektet er årsaken til at jeg trives godt med yrket. En annen fordel er at man får arbeid når som helst, hvor som helst. Det passer godt for den som er glad i natur og er eventyrlysten.

Jeg har for det meste arbeidet med akuttmedisin i akuttmottak, AMK og legevakt. I 3 år dreiv jeg som selvstendig næringsdrivende og leide meg selv ut på samme måte som via et vikarbyrå. Dette gjør jeg også i dag, men i liten skala. Jeg arbeider 100% på det lokale sykehjemmet i en nytenkene døgnturnus (12timer aktiv tid/12timer passiv tid). 2 døgnvakter i uka i snitt, men det har lett for å bli mer jobb. Nå om dagen leser jeg fagstoff innen ledelse- helse og omsorg, men jeg har i grunn interesse innen mange fagfelter ved yrket.

På det ene bildet ser man et avisutklipp  fra Telen fra 1962. Det er 50 år siden bygdeheimen åpnet. «Et tidsriktig bygg, der det ikke er spart på noe: Hele 800.000,-» hehehe. Dette kan man smile av i dag.