Ikke optimalt ennå

— Har plassert skjulet kun for fotografering på trona. Det hadde ikke kommet røy på leiken og slik sett lå vi litt dumt til. Bør flytte skjulet litt. Blei noen ok bilder gjennom ei granbusk som ga litt trolsk stemning. Trur de kan gjøre seg i sort/ hvit… Blei i alle fall annerledes enn de jeg har fra før og bare det gjør meg fornøyd.

Man bør være i skjulet allerede ved 1900/ 1930 tida er mitt inntrykk. Vi støkte to tiurer på vei inn, men de slo inn på nytt klokka 2045. Vi hadde da 5-6 tiurer innen for en radius på 500meter, der vi satt mitt i. Det kom det en kar med hun inn på leiken seint og støkte to tiurer etter de hadde slått inn for natta, men det skulle vise seg at ikke hadde noe å si for leiken. Han skjønte at han var seint ute og ruslet videre. På morran begynte de som vanlig ved 04 tida. Lenge før småfugler, orrhane og andre. Da var det champagnekorklyder i en fin sirkel rundt oss. På den måten kan man få et vist inntrykk av størrelsen på leiken også. Poppelyden/ klunken høres lenger enn knepping og sleping og slik kan man få en formening om størrelsen på leiken.
Tiuren har flere spillfaser. Rapespillet er mest vanlig på kvelden etter de slår inn. Da sitter de gjerne å raper for å vise hverandre at de er på plass. Raping er også vanlig på sommeren eller i faser av spillet der tiuren er engstelig eller mer forsiktig. Knepping, klunk og sleping er de lydene som man oftest tenker på, men flaksehoppet gir også lyd som er gjenkjennelig..
NÅ vel… Er snart tilbake i tiurskogen jeg. Var forresten kun en slosskamp i natt. Jeg regner med at størrelsen på denne leiken er omkring 8 tiurer og 10-12 røy.

– fra felt med mobil. Straks tilbake…