Reisebrev- Kreta – dag 5

Vi startet dagen med å kjøre over fjellene mot sør. Vi stoppet i en landsby og tok oss en kopp kaffi, mens vi glodde på noen lokale grekere. Tok et par bilder. 
Så kjørte vi helt ut til sør-kysten og vandret noen kilometer i fjellet, langs med kysten. Kom til en oldtidsby som het Lissos. Da var vi ganske varme i toppen. Denne byen ble utslettet i år 900 f.Kr (etter kjapp googling kom jeg fram til det) og det var en del ruiner på stedet, blandt annet noe gammel mosaikk. På dette stedet som var ganske spesielt lå en liten rullesteinstrand hvor vi dyppet oss. Trur det var omkring 20 grader i vannet. Det var også noen andre folk på stedet. En gruppe skandinavier på en guidet tur og en del «flower power- folk». Det hersket en lettere hippie stemning i omgivelsene som var ganske pussig ved disse gamle ruinene. Jeg spurte en lokal jente om litt av historien og forsto at det var et ganske hellig sted, men må nok forsøke å finne ut noe mer informasjon en annen gang. 
Denne stranden ligger forøvrig ved en kjent vandrer-rute. Jeg har aldri tenkt på Kreta som noe fotvandrer paradis, men det trur jeg det kan være for veldig mange. Vi dristet oss til å drikke vannet der nede og magen fungerer normalt fremdeles. 
Å vandre i denne naturen er forøvrig svært anderledes enn i den norske fjellheimen. Det er andre blomster og fugler og andre inntrykk. Landskapet er spennende og variert. 
Det har gått bra med fjellvandringa for Cecilie. Vi gikk totalt Ca. 8 km  i dag og vi syns det var veldig bra. Cecilie har ikke kunnet gå i fjellet på 2 år og den lille turen gjorde godt, selv om det verker litt ekstra i hoftene i ettertid.
En flott dag, men innslag av vandring, lokale helter, god mat, vakker natur, historiske refleksjoner og inntrykk, bading i det libiske hav og en flokk power-flower nudister. Det er ikke dårlig!